måndag 24 oktober 2011

Höstig lasagne



Här kommer receptet på den mest ambitösa lasagne jag någonsin gjort med tre olika sorters fyllningar. Det var värt mödan!

Höstig lasagne (3 portioner)

Svamp och kycklinglager
1 gul lök
250 g champinjoner
1 dl veggos kyckling
2 st knorr örtagodens vitlök och persiljebuljong
1 riven morot
3 dl bladspenat
1 hackad tomat

Tomatsås
1 burk krossade tomater (390 g)
2 stora vitlöksklyftor
1 tsk socker
0,5 tsk salt
1 tsk basilika
1 msk b-jäst

Ostgratinering
3 st tofutti smältostskivor
0,5 dl havregrädde
1 tomat i skivor
sesamfrön att strö överst

Hacka lök och champinjoner. Fräs dem mjuka i olja. Skär kycklingbitarna i mindre delar och stek dem med lök och svampbladningen. Tillsätt buljong, bladspenat, morot och tomat och låt sjuda ihop.

Häll ner de krossade tomaterna med resten av ingredienserna i en kastrull och låt puttra ihop till en trögare tomatsås.

Lägg ut ett lager med lasagneplattor i botten av en ungfast form. Bre ut svamp och kycklingröran. Lägg ut ett nytt lager med lasagneplattor och häll över tomatsåsen. Täck med lasagneplattor.
Lägg ut de skivade tomatdelarna på toppen av lasagneplattorna för att förhindra att plattorna reser sig.
Värm osten och havregrädden på medelvärme i kastrull tills de löst ihop sig och häll på toppen. Sprinkla över sesamfröna och ställ in lasagnen i ugnen på 200 grader i nedre delen i 20 – 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar